Överkast för att skydda sängen

överkastÖverkast kan användas för att få sängen att se snygg och välbäddad ut. Ett sätt att få sängen att bli en del i inredningen och en snygg dekoration, när den inte används.

Men det finns även väldigt bra överkast som man helt enkelt använder för att skydda sängen. Kanske har man djur som brukar springa runt och vill skydda sina lakan mot smutsiga tassar. Eller så vill man helt enkelt inte ha hår i sängen, och då skyddar ett överkast väldigt bra.

Ska man ha ett överkast som skyddar sängen är det allra bäst med ett överkast som enkelt går att tvätta och få rent. Har man hundar till exempel är de ofta utomhus och kan dra med sig sand, jord och lera, vilket gör att det kan bli tassavtryck lite överallt om man låter dem vara i sängen. Med ett överkast skyddar man sina täcken, kuddar och lakan vilket gör att man både har en renare säng, och slipper sand i sängen när man ska sova.

Ett överkast i rätt material brukar vara enkelt att tvätta med en tvättmaskin. Medan man tvättar den kan det vara bra att ha ett till överkast man kan använda så länge. Så slipper man ha någon period utan.